Service CoŲrdinator/planner BelgiŽ (m/v)

Al 45 jaar ontwikkelt en verdeelt BOMA professionele schoonmaakmaterialen, -producten en -machines met veel toegevoegde waarde. Onze ondernemende en innoverende aanpak levert duurzame schoonmaakoplossingen op bij o.a. schoonmaakbedrijven, zorginstellingen, openbare gebouwen en onderwijsinstellingen.

De hoofdzetel van BOMA bevindt zich in Antwerpen. Daarnaast beschikt BOMA over 12 filialen in de Benelux en Frankrijk. BOMA is een dynamisch groeibedrijf dat meer dan 250 mensen tewerkstelt en was eveneens finalist Onderneming van het jaar 2016. De voornaamste succesfactoren van BOMA zijn een fijnmazig distributiesysteem, een enorme voorraad (10.000 m2) van 3500 artikelen, functionele e-tools, aangevuld met de vakkundige ondersteuning door het sales- en technische team die garant staan voor een optimale service.

Schoonmaak is tastbaar, draagt bij aan het welzijn van mensen, is herkenbaar, en een essentieel onderdeel in ieder bedrijf. BOMA is een dynamisch groeibedrijf dat meer dan 250 mensen tewerkstelt en een omzet realiseerde van EUR 75 miljoen in 2018.

Boma Machinery - de machine afdeling van de BOMA-groep - presenteert diverse topmerken (Nilfisk, Comac, I-Mop, BOMA, ...) van professionele schoonmaakmachines gekoppeld aan een performante dienst na verkoop en kent de afgelopen jaren een continue groei. Voor de verdere uitbreiding van deze divisie, zoeken wij een 'service coordinator'

Omschrijving:

De 'service coördinator' is verantwoordelijk voor de feilloze werking en klantenbeleving van de dienst na verkoop. Hij/zij zorgt voor de efficiënte planning van de techniekers in zijn regio, zorgt voor maximale technische ondersteuning, stuurt bij waar nodig, verwerkt de werkbons en zorgt voor een correcte facturatie van de interventies.

Hij/zij zoekt creatieve oplossingen voor een maximale klanten service, past de planning aan waar nodig, en communiceert intensief met klanten mbt afspraken voor demo's, interventies en wijzigingen in de planning. Hij/zij beantwoordt technische vragen van techniekers, Sales Support Executives en klanten, geeft advies, bekijkt explosietekeningen en vormt het eerste aanspreekpunt voor technische problemen.

Hij/zij bestelt de nodige onderdelen voor het uitvoeren van dringende interventies, en dient garantie-aanvragen in bij de leverancier, in samenspraak met de After Sales Supply Chain Machinery Manager. Hij/zij werkt nauw samen met de Sales Support Executives, denkt pro-actief mee en komt samen tot klantgerichte oplossingen. In deze rol ontwikkelt hij/zij een goede kennis van de machinery producten en services, volgt product trainingen, en organiseert technische trainingen voor de techniekers.

Voor de actieve verwerking van preventieve onderhouden en interventies maakt hij/zij gebruik van de aangereikte ERP tools (Feniks – Matrix). Hij/zij beantwoordt de telefoon, behandelt e-mails, en communiceert zowel gesproken als geschreven in beide landstalen. De 'Service coordinator/planner' rapporteert aan de After Sales Supply Chain Machinery Manager.

Onze voorwaarden:

Wij bieden een voltijdse vaste betrekking vanuit ons hoofdkantoor in Antwerpen met een marktconforme bezoldiging en voorzien een ruime opleiding.

Hoe kan je solliciteren?

BOMA Antwerpen
T.a.v. Stef Van Laernhoven
Tel:
E-mail: stef.van.laerhoven@boma.be


Noorderlaan 131
B - 2030 Antwerpen