Toon antwoordVerberg antwoordWaarvoor staat Cradle to Cradle?
Cradle to Cradle is een kwaliteitsmodel dat producten beoordeelt op basis van hun voordelige bijdrage aan mens en milieu. Het meest gekende design principe van Cradle to Cradle is 'afval is voedsel', maar Cradle to Cradle gaat veel verder. Er zijn nog twee andere belangrijke principes, namelijk 'het gebruik van hernieuwbare energie' en 'steun verscheidenheid'.
De producten worden beoordeeld in vijf categorieën: - Gezonde materialen: De veiligheid van een product wordt bepaald op basis van de materialen van het product. Er wordt gecontroleerd of er geen verboden chemicaliën worden gebruikt. - Hergebruik: Producten worden beoordeeld op hun mogelijkheid tot hergebruik, berekend op basis van de recyclebaarheid en de hernieuwbaarheid van de materialen. - Hernieuwbare energie: Er wordt aangemoedigd om meer hernieuwbare energie te gebruiken dan nodig is voor de vervaardiging van het product en om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Op die manier ontstaat er een positieve invloed op mens en milieu. - Duurzaam waterbeleid: Bedrijven moeten aantonen dat ze water op een verantwoorde en efficiënte manier gebruiken. Het doel is om bedrijven te oriënteren naar een duurzaam waterbeleid en om uiteindelijk tot een productieproces te komen met een positieve invloed op waterbronnen. - Maatschappelijke rechtvaardigheid: De categorie maatschappelijke rechtvaardigheid verzekert de belangen van alle betrokken partijen zoals de werknemers, de klanten, de gemeenschap en het milieu.
Cradle to Cradle, certificaat, certificering
Cradle to Cradlecertificaatcertificering
Toon antwoordVerberg antwoordWaarvoor staat EU Ecolabel?
Het EU Ecolabel of "de Bloem" (genoemd naar het logo met de bloem en de sterren) is het officiële Europese milieulabel erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het vertelt welke producten beter zijn voor het milieu zonder aan kwaliteit in te boeten. Het EU Ecolabel is betrouwbaar en biedt zekerheid: alle producten en diensten met het label zijn door onafhankelijke instanties gecontroleerd op het naleven van de strenge milieucriteria.
Een van de sterke punten van het EU Ecolabel is dat er rekening gehouden wordt met de volledige levenscyclus van een product, vanaf het winnen van de grondstoffen tot het moment waarop het product als afval wordt weggegooid.
Per productgroep wordt er nagegaan binnen welke fase de impact op het milieu het grootst is. Dan worden er criteria opgesteld om die impact te verkleinen. Bijvoorbeeld voor een handafwasmiddel is de impact groot wanneer dit in het water terecht komt, voor een printer is dat zijn papier- en energieverbruik. Daarom zijn de criteria per productgroep heel verschillend. Producten die hun impact op het milieu tijdens de volledige levensduur verkleinen, worden beloond.
EU Ecolabel, certificaat, certificering
EU Ecolabelcertificaatcertificering
Verpakking
Toon antwoordVerberg antwoordUit welk materiaal worden de flessen gemaakt en zijn ze recyclebaar?
De Greenspeed 1 l, 750 ml en 500 ml flessen bestaan uit een combinatie van 25 % gerecycled plastic afkomstig van consumenten (PCR: Post Consumer Recycled) en 75 % PE (Plantplastic) op basis van suikerriet in plaats van aardolie. Ze zijn perfect herbruikbaar en recyclebaar.
Toon antwoordVerberg antwoordWat is Plantplastic en kan de verpakking gecomposteerd worden?
Plantplastic is plastic van polyethyleen (PE) op plantaardige basis dat we in onze flessen gebruiken. Onze flessen bevatten een mix van Plantplastic en gerecycled plastic afkomstig van consumenten (PCR: Post Consumer Recycled). Door het gebruik van Plantplastic en gerecyclede plastic verkleinen we de milieu-impact van onze verpakking enorm. Dankzij Plantplastic kunnen we ook hernieuwbaar materiaal, zoals suikerriet, gebruiken in plaats van aardolie. De flessen zijn 100% recyclebaar, maar kunnen NIET gecomposteerd worden, het blijft een plastic.